Węże PUR SP LEKKIE
Węże elastyczne PUR lekki SP do odciągu i transportu grawitacyjnego, pneumatycznego i podciśnieniowego materiałów sypkich, suchych artykułów spożywczych ziarna zbóż, cukru, mąki, kukurydzy itp. Przewody elastyczne stosowane w przemyśle spożywczym, tytoniowym, w elewatorach do napowietrzania. Węże przemysłowe PUR lekki SP spełniają wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych A, B, C; Węże poliuretanowe nie mogą być stosowane do transportu tłuszczy. Węże odporne na ścieranie posiadają atest PZH i są odporne na hydrolizę i mikroorganizmy.
Atest PZH – Świadectwo Jakości Zdrowotnej |
|
Materiał ścianki |
poliuretan poliestrowy do kontaktu z żywnością |
Grubość ścianki |
0,7 mm |
Podstawa konstrukcji węża |
drut stalowy sprężynowy nierdzewny |
Średnica drutu |
1,2 ÷ 3,5 mm w zależności od średnicy węża |
Długości handlowe |
standardowo do 20 mb, dla niektórych średnic po wcześniejszym uzgodnieniu do 30 mb |
Kolor |
transparentny, przeźroczysty |
Odprowadzanie ładunków elektrostatycznych |
poprzez uziemienie spirali |
Rezystancja powierzchniowa |
1010 ÷ 1012 Ohm, w zależności od wilgotności |
Klasa palności |
V – II zgodnie z UL 94 |
Współczynnik ścieralności |
30 mm3 |
Odporność termiczna |
- 40 ÷ +75 OC |
Właściwości |
bardzo dobra odporność na ścieranie, dobra elastyczność, spełnia wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych |
|
A, B, C; nie może być stosowany do transportu tłuszczy |
Zastosowanie |
do odpylania, transportu grawitacyjnego i pneumatycznego sypkich, suchych artykułów spożywczych (ziarna zbóż, cukier, mąka), w przemyśle spożywczym, tytoniowym, w elewatorach |